Auton nastarenkaat netistä

Auton nastarenkaat netistä edullisesti ja varmasti

Nastarenkaiden tilaaminen netistä on helppoa ja vaivatonta. Netissä valikoima on kivijalkaliikettä paljon suurempi. Renkaiden hinnat ovat edullisemmat ja toimitus nopea. Auton nastarengas valikoimamme on yksi Suomen suurimmista ja halvimmista. Pystymme tarjoamaan edulliset hinnat, koska emme pidä ollenkaan varastoa, nastarenkaat tulevat ympäri Eurooppaa suoraan asiakkaan kotiovelle. Pyrimme laittamaan kaikki nastarenkaat kauppaan myyntiin, mutta jos ette löydä haluamaasi rengasta niin ottakkaa yhteyttä. Emme ole lisänneet kaikkia renkaita kauppaamme.

Auton nastarenkaat netistä

Käytä rengashakua ja listaa kaikki saatavilla olevat nastarenkaat hintoineen.

Talvirenkaiden käyttöaika Suomessa

Uuden 1. kesäkuuta 2020 voimaantulleen tieliikennelain myötä talvirenkaiden käyttöaikaa koskevat säännöt muuttuivat. Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää, marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana. Vaadittuna aikana talvirenkaassa tulee kulutuspinnan pääurien syvyys olla vähintään 3 mm. Pakollinen käyttöaika pitenee siten kuukaudella sekä syksyllä että keväällä, mikäli keli edellyttää. Kuitenkin myös kesärenkaita saa tuona aikana käyttää, jos alueella vallitsee ”kesäkeli”. Säällä tai kelillä, jolloin talvirenkaiden käyttöä edellytetään, tarkoitetaan tieolosuhteita, joissa alueen tieverkolla, myös pienemmät tiet huomioon ottaen, on tarve käyttää talvirenkaita olemassa olevan tai mahdollisen liukkauden vuoksi. Yksittäistapauksessa liikenteenvalvoja määrittelee, onko olosuhde sellainen, että talvirenkaita on käytettävä. Toisin sanoen uuden lain myötä esimerkiksi syksyllä talvirenkaita ei tarvitse vaihtaa pelkästään kalenterin perusteella. Auton käyttäjän tulee silti huolehtia ennakoiden, että ”talvi ei pääse yllättämään”, ja alla on lain edellyttämät renkaat. (lähde liikenneturva)

Talvirenkaat voivat olla joko nastallisia tai nastattomia. Nastattomina käytettäväksi tarkoitettuja talvirenkaita kutsutaan usein myös ”kitkarenkaiksi”. Henkilö- ja pakettiauton renkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden on oltava talvirenkaiden käyttöaikana vähintään 3 mm. 

1.12.2024 lähtien pelkkä M+S-merkintä ei enää riitä talvirenkaaksi. Silloin talvirenkaan tulee olla tyyppihyväksytty vaativiin talviolosuhteisiin, eli siinä tulee olla edellä oleva “vuoristosymboli” tai talvirenkaan tulee olla nastoitettu. Myös maastokäyttöön tarkoitettu POR-merkinnällä varustettu rengas katsotaan talvirenkaaksi. O2-luokan perävaunun talvirenkaaksi hyväksytään pelkällä M+S-merkinnällä varustettu rengas 30.11.2029 asti.

Nastarenkaiden pito on omaa luokkaansa talvikeleillä

Nastarenkaiden pito talvella on kitkarengasta paljon parempi. Tämän todistaa lukuisat talvirengastestit tuloksineen. Jos haluat valita pitävän renkaan talvikeleille, niin valitse suosiolla nastarengas. Nastarengas on hyvä vaihtoehto heille ketkä eivät ole tottuneet ajamaan talvelle, sillä nastat tasaavat ylivoimaisesti parhaiten kelivaihteluita.Nykyajan nastarenkaissa on laadukkaat nastat sekä pitävä rengaskuvio. Nastarenkaat ovat ns. kitkanastoja, joiden avulla varmistat tiellä pysymisen talviolosuhteissa. Nastarenkaissa on eroja. Saatavilla on renkaita useilta eri valmistajilta. Meiltä löydät halppisrenkaat, keskiluokan renkaat sekä premium renkaat. Valikoimamme kattaa henkilöautot, maastoautot, lava-autot, pakettiautot sekä citymaasturit.

Nastarenkaiden sisäänajo

Uudet nastarenkaat kannattaa aina sisäänajaa. Tämä onnistuu ajamalla rauhallisesti ensimmäiset 500km. Kiihdytyksiä tulee välttää, kaarteissa täytyy ajaa rauhallisesti ja jarrutus tulee tehdä varovasti. Sisäänajo kannattaa tehdä huolellisesti, näin varmistat että rengas toimii moitteettomasti myös jatkossa. Nastat asettuvat ensimmäisten kilometrien aikana reikiinsä ja pysyvät niissä koko renkaan käyttöiän ajan. Jos yksittäinen nasta irtoaa renkaasta, niin uutta nastaa ei voi asentaa sen tilalle. Uusien nastarenkaiden ilmanpaineita kannattaa seurata. Väärät ilmanpaineet kuluttavat rengasta ja rengas ei toimi oikein.

Nastarenkaat kuluttavat tienpintaa ja aiheuttaa terveyshaittoja

Nastarenkailla ajaminen kuluttaa teitä ja nostaa ilmaan katupölyä. Kun tienpinnalla ei ole jäätä tai lunta, niin nastat rouhivat tienpintaa ja nostavat vaarallisia hiukkaisia ilmaan. Kaupunkialueilla suurin yksittäinen katupölyn nostattaja on nimenomaan nastarenkaat. Helsingissä nastarenkaiden osuus katupölystä on jopa 48%. Hiekka ja tienpinnalla olevat yhdisteet kuluttvat teitä ja aiheuttavat valtiolle lisäkustannuksia. Jäisillä tienpinnoilla nastarenkaat eivät pureudu tien pintamateriaaliin, joten se ei kuluta teitä eikä aiheuta muitakaan haittoja.